Nem csak férfiaknak...

Nem csak férfiaknak...

5 TIPP A NYÁRI INTIM HIGIÉNIÁÉRT -- FÉRFIAKNAK!

2017. július 14. - boxeralso.hu

 

Dübörög a nyár, ezért ebben a melegben érdemes kicsit módosítanod az intim területeid védelmén és higiéniáján, hogy a nap minden percében kényelmesen érezhesd magad. Mi ebben most segítünk neked!

 


blue-see.png


A hőmérő higanyszála az elmúlt napokban többször átlépte a 30°C-ot, és Te legszívesebben egy laza shortban, vagy alsógatyában lennél egész nap... Míg egyes testtájaidon meg tudod akadályozni, hogy kellemetlen szag és izzadtságfoltok jelenjenek meg, úgy máshol ez korántsem ilyen könnyű. Ugye sokszor érezted, hogy nyirkossá vált az alsógatyád?  Az intim területeidet elvégre mégsem fújhatod be dezodorral, hogy megőrizd a frissességet… De van más lehetőség! 

Miért kell nyáron más alsógatya?

Nem csak a kellemetlen szag, vagy a zavaró nedves érzés miatt kell nyáron másmilyen alsónadrág. A baktériumok és kórokozók kifejezetten kedvelik a nedves és meleg közeget, ezért nyáron nagyon könnyű a fertőzéseket beszerezni, és sokkal nehezebb ezekből kigyógyulni. Ha pedig te is párkapcsolatban élsz, akkor nem csak a saját magad egészségéért felelsz, hanem a párodéért is. Egy fertőzés elég sok veszélyt rejt magában mindkettőtök számára, ráadásul még meg is kell magyaráznod otthon, hogy hol szerezted…

A dolgot nehezíti, hogy legtöbb ilyen betegség a férfiaknál csak későn, vagy egyáltalán nem is jár érzékelhető tünettel, így a kezelése is nehézkes és lassú lehet, miközben már rég megfertőzted partneredet. A legjobb védekezés tehát a megelőzés, vagyis az, ha még nagyobb figyelmet szentelsz az intim higiéniádra.

5 tipp a nyári intim higiéniáért

1. Kíméletes tisztálkodás

man-shower2-600x334.jpg
Te hogyan mosod meg az intim testrészeid? Nagy valószínűséggel tusfürdővel, vagy szappannal, ami nem rossz, de nem is különösképpen jó. A legideálisabb az lenne, ha babáknak szánt mosakodókkal tartanád tisztán, mert ezek nem tartalmaznak sem illatanyagot, sem felesleges vegyületeket, amik irritációhoz vezethetnek. Sokan nem tudják, hogy a csecsemőkorban használt termékek felnőtt korban is ugyanolyan hasznosak, nem érdemes tehát elhagyni őket.

2. Fehérnemű választás


Te is észrevetted már, hogy mennyit számít nyáron, hogy mennyire lélegző anyagot viselsz magadon? Akár egy-két fokkal is hűvösebbnek érezheted a hőmérsékletet, ha egy jól szellőző ruhában vagy.

sztrecs547_447.png
Vess véget a váratlan nedves érzésnek, és válassz magas pamut tartalmú alsónadrágokat! Ezeknek jó a nedvszívó képességük és engedik lélegezni a bőrödet is. A magas műszál-tartalmú alsók nem engedik, hogy az izzadtság elpárologjon, ez pedig kipirosodott bőrt, és irritációt okozhat, ami a fertőzések melegágya.

3. A mellékhelyiségben is másképp


toilet-263x315.jpgA nagy hőségben a hétköznapi tevékenységeket is jó, ha kicsit újragondolod. A legtöbb férfi elég gyorsan végez, ha vizelésről van szó, pedig érdemes lenne kicsit kiegészíteni a rutinszerű mozdulatot. A nagy melegben a le nem pergett vizelet cseppek könnyen bepanghatnak, amik fájdalmas tüneteket produkálhatnak, ezért nyáron érdemes egy kis papírral vagy zsebkendővel szárazra törölnöd magad. Ha pedig éppen nagyobb okból mész a mosdóba, akkor nagy segítségedre lehet egy nedves törlőkendő, ami a bőrön maradt baktériumokat minimalizálja, ráadásul friss érzetet is biztosít.

4. Óvatosan a strandolással!


koszos_viz.jpg

Hamarosan jön a strandidő, de ha az élmények mellett nem szeretnél némi fertőzést vagy sérülést is begyűjteni, akkor fürdés után mindig zuhanyozz le. A tavi fürdőzéseknél a felkavarodott iszap, a tengerpartiaknál a homok, a medenceinél pedig a klór okozhat sérülést, ami fájdalmas és hosszas kezelést igényelhet.

 

5. Válassz éjszakára másik alsónadrágot!


agyban-600x400.jpg
Örök kérdés a férfiak körében, hogy este az ágyban (ha éppen nem a kedveseddel éltek meg édes pillanatokat;-) ), akkor vajon egészséges-e, ha alsónadrágot viselsz. Nos, szerintünk ez csak szokás kérdése, de ha te az alsónadrág viselése mellett voksolsz, akkor nyári melegben jobb választás egy bővebb fazonú pamut anyagú fehérnemű, amiben kényelmesen pihenhetsz. 

 

 

Legyen az idei nyár kényelmes és problémamentes!
Ki mondta, hogy a jó nem lehet elegáns? Webshopunkban számtalan fazon és szín közül választhatsz, legyen szó bármilyen alkalomról.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illusion.blog.hu/api/trackback/id/tr8512662717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása