Nem csak férfiaknak...

Nem csak férfiaknak...

Mit tehetsz és mit nem tehetsz Szilveszterkor...

Újévi szexbabona

2017. december 31. - boxeralso.hu


babona-2020-1200x800.jpg

 

Számtalan babona, rítus övezi az újévet, itthon és külföldön egyaránt. Ebből az egyik az, hogy amit az újév első perceiben teszel – állítólag – azt fogod egész évben tenni, ezért vannak akik fittyet hánynak a tűzijátékra, az éjféli államfői köszöntőre és a pezsgőzésre, ehelyett igyekeznek szexszel (tényleg így kell írni) kezdeni az újévet. Azért, hogy egész évben ezt tehessék.
De vajon igaz-e ez a babona?

Hülye szilveszteri szokások

 

A világ tele van – le kell írnunk kettő csúnya szót, majd meglátod miért - hülyébbnél hülyébb szilveszteri szokásokkal:
Dél Afrikában ilyenkor kidobálják a bútorokat az ablakon és simán a fejedre eshet bármi, ha arra felé lenne kedved éppen sétálni. 
A dánok – akikről ezt nem is gondolnád – tányérokat, poharakat dobálnak a legkedvesebb ismerőseik ajtaja elé, és ott törik össze. Ez náluk a szeretet jele. Jó hír, hogy te is megteheted velük ugyanezt.

dan-szilveszter.jpg

 


Spanyolországban mindenki szőlőszemeket tömköd a szájába, pont 12 szem szőlőt, méghozzá az esztendő utolsó másodperceiben, természetesen szigorúan egyesével. Éjfélkor minden óraütésnél egy-egy szem szőlőt kapnak be, az esztendő hónapjait szimbolizálva, hogy az új év mind a tizenkét hónapja gazdag és szerencsés legyen a számukra. 

12-szoloszem-1200x771.jpg

 


Az olaszok és a brazilok vörös fehérneműt vesznek fel azok akik szerelmet remélnek az új évtől, sárgát pedig azok akik vagyonhoz, pénzhez szeretnének jutni. Érdekes, hogy többen vannak a vörös ILLUSION fehérneműsök mint a sárgák, pedig mint tudjuk nem egy gazdag nemzet a brazil. Ezek szerint náluk is fontosabb a szerelem és a szex, mint a pénz. 

piros_melltartoban.jpg

 


De van olyan chilei város ahol a halottakkal buliznak a temetőben, ami nem kevésbé morbid, mint a portugálok szokása, akik halottakat "látnak vendégül".
Az, hogy mi magyarok valamiért azt gondoljuk, hogy ha szilveszterkor szexelünk, akkor egész évünk szexszel lesz tele, a fentiekhez képest semmiség. Persze minket sem kell félteni…

Különös magyar szilveszter

Érdekes, hogy míg a legtöbb magyar azt sem tudja, mit ünneplünk szilveszterkor... (Kérdezd meg az első embert akivel találkozol)
99%-uk azt a választ fogja adni, hogy elbúcsúzunk az óévtől.  De azt kevesen tudják, hogy Szent Szilveszter pápa i.sz. 315-ben pont ezen a napon halt meg, ezért hívjuk szilveszternek) de most ezt ne feszegessük... azért bőszen lőjük a tűzijátékot és bulizunk, miközben megfogadjuk, hogy valamit megfogadunk! Tudjuk, hogy malacot kell ennünk (azt kevesen, hogy azért mert kitúrja a szerencsét nekünk, és a szerencsétlent ezért megesszük)...

csirket_tilos_enni_1.jpg


A tyúkot el kell kerülni (őt meg életben hagyjuk, pedig épp elkaparja a szerencsét), mindenki ész nélkül eszi az amúgy ehetetlen, és komoly bélgázt termelő lencsét, merthogy attól meg nagyon gazdagok leszünk.
Itt vége is lehetne a sok buta babonának, ha nem jönne képbe az, hogy szexeljünk, mert akkor egész évben lesz szex. Illetve ez úgy hangzik, hogy amit az újévben elsőnek teszel azt teszed jövőre: de mennyire igaz ez?

 

 

Szexi szilveszter

 

szexi_szilveszter.jpg

Ha egyetlen mondattal kellene elmondanunk: akkor semmi igazságtartalma nem lehet. Senki nem tudja honnan ered, senki soha nem bizonyította be, persze, mert alapvetően hülyeség:
Nem tehetsz egyetlen dolgot egész jövőre, mert mi van, ha tüsszentettél? Vagy éppen pukiztál? Esetleg éppen altattad a gyereked, vagy a kutyát kerested... ezt fogod tenni egész évben? Naná, hogy hülyeség! 

Ennek ellenére megvan a szilveszteri szex romantikája, hiszen szuper úgy szeretkezni, hogy a haverok kint állnak a tévé előtt, és Ádert hallgatják, vagy úgy, hogy mindjárt kapod a BUÉK üzeneteket, de te az egészre magasról teszel, mert egész évben szeretkezni fogsz. (Most abba tényleg ne menjünk bele, hogy mindentől független egyszer érdemes kipróbálni, mert simán mondhatod 0.02-kor, hogy ez a leghosszabb együttlét, mert még tavaly kezdted)

 

szilveszteri-csok.jpg

 

Kívánom nektek, kedves olvasóim, hogy legyen az egész évetek boldogabb mint az idei!

BUÉK 2020!

  

Ha Te is tudsz hasonló babonát, kérlek írd meg nekünk :)

 

Ha pedig szexi bugyikat keresel kattints IDE!

 

 
kissing-monkey-400.jpg
by kissing monkey

 

A bejegyzés trackback címe:

https://illusion.blog.hu/api/trackback/id/tr3613535075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági Anderlich 2017.12.31. 22:55:51

Én azt ismerem, hogy ha éjfélkor meztelenre vetkőzöl és aprópénzt szórsz a fejedre, akkor gazdag újéved lesz :D

Kovácsné H.Tünde 2017.12.31. 23:17:01

Szilveszter napján tilos a szemetet kivinni a házból, mert ezzel kidobod a szerencsét is!

Kovácsné H.Tünde 2017.12.31. 23:18:40

Meg ezt:
"Tilos mosni, varrni, seperni, teregetni, vasalni és más házimunkát végezni ezen a napon, mert ezekkel elűzöd a házból a szerencsét."
Mondjuk ennek nem örül a férjem ;)

Sivák Ági 2017.12.31. 23:32:28

Tündi, ez újév 1 napjára vonatkozik! Akkor hogyan főzzünk Szilveszter estére??
süti beállítások módosítása